Kategorie

NEWSLETTER

Nabídka


Ušetřete zde 10% se Citi platební kartou při útratě nad 390 kč!


Sphere card Ušetřete zde 5% se Sphere card.

Partneři

Výhody nákupu na našem eshopu

  • Kamenná prodejna
  • Jedinečný sortiment
  • Vše Skladem
  • Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
  • Doručujeme i na Slovensko
  • Věrnostní program
  • Přispíváme na opuštěné psy a kočky

6 báječných receptů na výborné vánoční cukroví pro psy

Blíží se čas Vánoc, a pokud máte doma psího kamaráda, pravděpodobně vás čeká jeho zoufalé škemrání pod stolem plným dobrot. Možná jeho smutným očím neodoláte a trochu cukroví mu dáte. Určitě si však uvědomujete, že „lidské“ dobroty nejsou pro pejska vhodné. Upečte mu jeho vlastní vánoční cukroví, po kterém se bude olizovat až za ušima! Inspirujte se recepty na vánoční cukroví pro psy.

Vanocni cukrovi pro psy

Vánoce se psem – cukroví pro psa jako ideální řešení

O vánočních svátcích se ve většině domácností zcela zapomíná na režim. Co se týče stravování a pohybu, neumíme být moc přísní na sebe, natož pak na domácího mazlíčka. Občas se tedy nad ním slitujeme a dopřejeme mu něco dobrého na zub.

Tím mu však můžeme i ublížit a zadělat na vážné zdravotní potíže, trávicí problémy i nadváhu. Dlouhodobé nevhodné stravování psa může vyústit až v cukrovku či onemocnění srdce, a to ani nemluvě o zvýšené kazivosti zubů.

Vánoční cukroví pro psy je tedy ideálním řešením. Pejsek bude mít své zdravé dobrotky, na kterých si může bez výčitek pochutnávat a vám alespoň zbyde více „lidského“ cukroví pro návštěvu. Ve vlastnoručně připraveném cukroví pro psa se navíc nenachází žádné konzervanty, barviva, sůl či cukr.

Vanocni cukrovi pro psy

Lahodné psí perníčky

Ingredience

  • 500 g hovězích jater
  • 1–2 vajíčka se skořápkou
  • Celozrnná mouka
  • Ovesné vločky

 

Hovězí játra rozmixujte s vajíčky, přidejte trochu ovesných vloček a celozrnnou mouku. Z těsta umíchejte hustou kaši, naplňte jej do formiček a nechte péct přibližně 25 minut při 180 °C.

Rybí tyčinky

Ingredience

  • 250 g čerstvé ryby či zmraženého filé
  • 150 g hladké mouky
  • 2–3 vejce
  • 0,5 l vody
  • 1 pol. lžíce rybího tuku (můžete použít lososový olej)

 

Rybu rozmixujte, přidejte k ní hladkou mouku, vejce a 0,5 litru vody. Těsto zpracujte tak, aby bylo možné jej vyválet. Po vyválení z něj vykrajujte malé tyčinky nebo použijte vykrajovátka na vánoční cukroví. Dejte péct do trouby na 20–25 minut při teplotě 180 °C do křupava.

vanocni cukrovi pro psy

Játrové kostičky

Ingredience

  • 0,5 kg jater
  • 0,5 kg ovesných vloček
  • 2–3 vejce
  • 2 stroužky česneku (pouze pokud vašemu pejskovi nevadí česnek)
  • Majoránka

 

Játra s česnekem umelte v mlýnku na maso, přidejte vejce a trochu majoránky, rozmixujte, a nakonec vmíchejte ovesné vločky. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte do zlatova 20 minut na 180 °C až 200 °C. Ještě teplé rozkrájejte na kostičky.

Celozrnné psí suchary

Ingredience

  • 450 g celozrnné mouky
  • 180 g ovesných vloček
  • 250 ml masového vývaru
  • 30 g sádla nebo lososového oleje

 

Veškeré suroviny promíchejte a rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Před samotným vložením do trouby těsto rozkrájejte čtyřmi a kolmo sedmi řezy. Získáte tak 40 kousků cukroví. Pečte při teplotě 180 °C přibližně třičtvrtě hodiny.

vanocni cukrovi pro psy

Banánové placky

Ingredience

  • 2 a ¼ hrnku celozrnných vloček
  • 1 vejce
  • 0,5 hrnku odtučněného mléka
  • 0,3 hrnku rozmixovaných banánů
  • 1 lžička medu

 

Všechny suroviny promíchejte, těsto na pomoučeném vále prohněťte a rozválejte. Formičkami vykrájejte tvary a pečte 30 minut na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 150 °C.

Kuřecí placičky

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecích jater
  • 0,5 kg sáčku ovesných vloček
  • 3 vejce
  • Majoránka
  • Česnek

 

Veškeré suroviny umixujte na kaši, naplňte do formiček a položte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 20 minut na 200 °C.

Nezbývá, než popřát vašemu psímu parťákovi dobrou chuť! A pokud se vám do pečení psích dobrot nechce, vyberte si z naší nabídky lákavých pamlsků.

« Zpět
 

Post new comment


Enter the code from the image above