Plemena koček vhodná do bytu

Ano, jsme národ pejskařů, ale věděli jste, že v Americe žije v domácnostech více koček než psů? Avšak máme tu různé druhy koček, které se adaptují lépe na život v domácnosti. Který druh je ten nejvhodnější pro Váš byt. Pojďme se tomu podívat na zoubek.

Hledáte kočku s přátelskou povahou vhodnou pro váš byt? Máme pro vás pár tipů

Jelikož kočky nevyžadují tolik péče jako pes, co se týče venčení, stále vyžadují vaši pozornost. To je důležité si uvědomit v případě, že se chystáte pořídit si domů kočku. Také je důležité uvědomit si, jestli je váš byt vhodný pro život kočky a zda se dá nějakým způsobem uzpůsobit tak, aby kočce co nejvíce vyhovoval.

cat-pet-mirror

Ideální temperament pro život v bytě?
Existuje nepočet druhů koček, které jsou schopné bydlet v bytě. Doporučuje se však hledat kočku s tímto temperamentem:

  • Klidná a uvolněná    
  • Dokáže se ne příliš složitě zabavit sama
  • Dokáže být přes den sama, zatímco jste v práci
  • Ne příliš hlasitá (nikdo nechce zbytečně dráždit sousedy)

 

Naštěstí máme několik druhů koček s těmito vlastnostmi.
Zde máme na ukázku pár druhů koček, které splňují výše uvedené vlastnosti a jsou díky tomu vhodné žít s vámi v bytě.

  • Britská krátkosrstá – tichá, klidná s přátelskou povahou která je ideální v případě, že hledáte kočku, která se s vámi bude mazlit celý večer, když přijdete z práce
  • Perská kočka – známá pro svoji tichou a klidnou povahu. Perská kočka se skvěle vypořádává s tím, že vy jste v práci a ona je sama doma. Neznamená to však, že je naprosto samostatná a nepotřebuje žádnou péči. Pokud hledáte pohodovou kočku bez Cool HairStylu, možná její příbuzná exotická perská kočka bude lepší volbou.
  • Ragdoll – tomuto druhu jsme nedávno věnovali celý článek. Jedná se kočku s ideální povahou pro život v domácnosti
  • Javanese (jávská kočka) – jsou známy jakou nejnezávislejší kočky vůbec. Není třeba jim věnovat extra pozornost po celou dobu, co jste doma. Je to velice hravý druh, takže budou potřebovat spoustu hraček a škrabadel, které dokonale vyplní jejich čas.
 pexels-photo-103651

Jak přizpůsobit váš byt pro dokonalý život kočky?

Není nutné se všelijak podřizovat a omezovat. Je však dobrá pořídit vaší kočce všelijaká škrabadla, pelíšek, prolézačky či hračky. Přece jenom tráví většinu dne doma sama a toto je ideální způsob jak vyplnit volný čas, co čekají na své nejmilovanější.

Pokud hledáte hračky a škrabadla, které jsou ideální jak pro vaši kočku tak pro Váš byt. Máme pro vás na e-shopu několik tipů, které se rozhodně zamilujete.