Stylová módní vodítka a obojky, se kterými vaši psí kamarádi rozhodně oslní

Do základní výbavy každého milovníka psů rozhodně patří vhodný obojek i vodítko pro psa. V dnešní době najdete na trhu nespočet různých variant. Je proto důležité si nejdříve ujasnit, kam se svým psem budete vyrážet nejčastěji, a podle toho přizpůsobit výběr.

obojky_voditka-pro_psy (2)

Kvalitní obojek pro psa zpříjemní společné chvíle

Velmi podstatný je výběr správného rozměru obojku pro psa. Určitě není cílem, aby se váš čtyřnohý miláček na obojku škrtil nebo mu naopak byl velký a vyvlékl se vám. Pokud je váš psí kamarád malého vzrůstu, rozhodně se nedoporučují obojky pro psy užší než 1 cm. Případný tlak se pak nemá jak rozložit a obojek ho zbytečně silně dusí.

Perfektní jsou psí obojky vyrobené z kůže. Nejenže dlouho vydrží, ale jsou pohodlné, měkké a vypadají skvěle. Musíte jim však věnovat dostatečnou péči a pravidelně je ošetřovat.

Věděli jste, že existují i tzv. luxusní obojky? Jsou vhodné pro všechny, co mají styl. Zakoupit můžete extravagantní, třpytivé, lesklé či s ozdobnými kamínky. Váš čtyřnohý kamarád bude s takovým psím obojkem nepřehlédnutelný a zcela originální!

obojky_pro_psy

Jaké vybrat psí vodítko?

Bez kvalitního vodítka pro pejska se rozhodně neobejdete. Při vybírání je důležité myslet na správnou délku a sílu, protože každé plemeno vyžaduje zcela něco jiného. Jestliže venčíte svého chlupáče v okolí sídliště, pak je v tomto případě ideální variantou samonavíjecí vodítko, které mu umožní více pohybu.

Existují však i vodítka krátká, která slouží pro vedení psa u nohy. Jsou vhodná hlavně pro štěňata, která se tak učí novým povelům.

Psí vodítka se také rozdělují podle váhy psa a majitelé si tak mohou vybrat vodítko vhodné dle velikosti jejich psího parťáka.

obojky_a_voditka_pro_psy

Vylaďte se s vaším chlupáčem do jednoho stylu

Pokud chcete na své společné procházce opravdu oslnit, slaďte psí obojek a vodítko do jednotného stylu. Můžete samozřejmě zajít ještě dál. Není nic jednoduššího, než přizpůsobit vlastní outfit se svým mazlíkem. Vsaďte klidně jen na malý doplněk, který bude barevně ladit.

Ať už jste milovník extravagance nebo romantická duše, rozhodně si vyberete to pravé. Jestli ještě nejste zcela rozhodnutí, který styl si zvolit, pořiďte více psích obojků a vodítek–na každou příležitost jiný. A věřte, že pokaždé budete za hvězdu!