Proč dávat svému psovi lososový olej? Zlepší mu imunitu, náladu i kvalitu srsti!

Zdravé tuky a oleje jsou podstatné nejen pro lidi, ale také pro psy. Protože jich v některých nekvalitních granulích či konzervách není dostatek, můžete stravu psa doplnit o oblíbený lososový olej. Tušíte, jak moc je vlastně prospěšný?

Jak lososový olej pro psy pomáhá?

Lososový olej pro psy je jedním z nejprodávanějších výživových doplňků stravy. Obsahuje prospěšné a velmi důležité esenciální mastné kyseliny Omega-3, které jsou nezbytné pro správné fungování psího organismu. V čem tedy zaručeně pomohou:

  • Zpevňují kůži a dodávají srsti perfektní lesk.
  • Působí proti zánětlivým onemocněním. 
  • Podporují správnou funkci krevního oběhu a chrání především srdce před poškozením.
  • Pomáhají k udržení dobrého zraku.
  • U březích fen napomáhají správnému vývoji plodu a štěňatům ve zdravém růstu.
  • Dodávají skvělou náladu a chrání pejsky před depresí.
  • Výborně také působí jako prevence.

 

Lososový olej může být přidán i do některých druhů prémiových granulí. V naší nabídce jej naleznete například v krmivu bez obilovin Taste of Wild.

lososovy_olej_propsy

Kdy podávat psovi lososový olej? Pro psy je vhodný nejen na srst!

Situací, kdy je lososový olej pro vašeho čtyřnohého miláčka prospěšný, je opravdu hodně. Připomeňte si alespoň ty nejdůležitější z nich a dopřejte mu zdraví v pár kapkách.

·        Při potížích s kůží nebo srstí

Pokud trpí váš psí kamarád na lupy či lysá místa na kůži, rozhodně vsaďte na lososový olej. Stačí přidat kapku do krmiva, které váš pes běžně jí, a výsledky se dostaví velmi rychle.

·        Při línání 

Období línání není nic příjemného pro vás ani pro vašeho mazlíčka. Dodejte mu dostatek výživných látek, s kterými toto období přečká mnohem lépe. Vyšší příjem Omega-3 mastných kyselin a biotinu skvěle pomohou.

·        Při zvýšené zátěži

Máte psa, co miluje pohyb a často je vystaven vyšší zátěži? Pak nezapomeňte do jeho stravy pravidelně doplňovat lososový olej. Dodá mu energii a sílu, což rozhodně oceníte vy i váš pes.

·        Pokud pes odmítá jídlo

Bohužel mohou nastat chvíle, kdy ztratí chuť k jídlu, ať už z důvodu nemoci, či z rozmlsanosti. Potom i zde lososový olej dokáže pomoci. Psi vůni lososa totiž doslova milují, takže stačí pár kapek a věřte, že se do jídla pustí hlava nehlava.

·        Po prodělané nemoci

Ano, naši čtyřnozí společníci občas mohou stonat, což je nemilé… Ale nevěšte hlavu. Poraďte se s veterinářem a podpořte léčbu olejem z lososa. Dodá tělu živiny, které v tu chvíli pejsek potřebuje.

·        Prevence není nikdy dost

Chcete-li svému příteli dopřát to nejlepší, kapejte mu lososový olej do jídla pravidelně cca 3× týdně.  Funguje totiž i jako úžasná prevence. Pejsek díky němu bude mít zdravý krevní oběh i zrak. A jako bonus získá nádhernou, hustou a lesklou srst.

lososovy_olej_pro_psy (2)

Jaké jsou další esenciální oleje pro psy?

Kromě lososového oleje se jako doplňky stravy používají ještě další druhy esenciálních olejů pro psy. Řadí se mezi ně rybí olej, kokosový olej, ostropestřecový olej či konopný olej pro psy. Tyto oleje jsou zdraví prospěšné a pomáhají zejména pejskům s onemocněním kůže, alergiemi, záněty nebo rakovinou, s artrózou či s poškozenou srstí.

Pravidelné a přiměřené dávkování poslouží jako kvalitní prevence a mohou významně posílit zdraví vašeho čtyřnohého parťáka.

pes-epilepsie 2

Kdy je vhodné se lososovému oleji raději vyhnout?

Že je olej z lososa velmi prospěšný a dodá vašemu psovi potřebné látky pro vitalitu a celkové zdraví je více než jasné. Jsou ale i chvíle, kdy se ho raději vyvarujte. Jaké to jsou? Nebojte se, není jich mnoho.

Jedná se hlavně o přecitlivělost na něj, tedy o alergii. Proto při výběru krmiva vždy pečlivě zkontrolujte jeho složení. Stejně tak se mu vyhněte v případě, kdy váš čtyřnohý mazel trpí opakovaně na průjmová onemocnění. Jakýkoliv olej by v takovém případě nebyl zrovna vhodný.