7 + 1 nejoblíbenějších filmů o psech

7 + 1 nejoblíbenějších filmů o psech

Asi každý milovník psů se velmi rád podívá na hezký film o psech. Nejen, že takové psí filmy jsou někdy pěkně dojemné, ale zároveň dokáží také rozveselit nebo motivovat k výcviku psa. Ať již vás zajímá animák, drama či komedie, určitě si zde vyberete.

bl

1.    Psí poslání

 Film Psí poslání je jedním z nejdojemnějších filmů o psech. Vypráví příběh věrného psa a jeho milovaného pána Ethana. Během padesáti let, ve kterých se příběh odehrává, diváky doprovází hlas psa, který ukazuje strhující cestu tohoto citlivého tvora a silnou lásku k jeho pánovi. Ačkoliv tento pes projde několika reinkarnacemi, stále má velmi silné pouto s chlapcem a později mužem Ethanem.

  • Rok: 2017        
  • Hodnocení na ČSFD: 81 %        

 

2.    101 dalmatinů

 101 dalmatinů je asi nejznámější animovaný film o psech. Pojednává o dvou zpočátku cizích lidech, kteří by se bez svých psů nikdy neseznámili. Ale naštěstí existuje také láska mezi psy, a tak se Rogerův dalmatin Pongo na první pohled zamiluje do Anitiny dalmatinky Perdy. Nakonec se zamiluje i Roger do Anity a ti dva se v Londýně, kde se seznámili, vezmou.

Anita otěhotní, ale fenka Perdy ji předběhne a porodí Pongovi spousty malých dalmatinků, na které si však začne dělat zálusk zlá Cruella. Chce štěňátka ukrást, aby si z nich mohla nechat vyrobit vysněný zimní kožich. Jak to asi celé dopadne?

  • Rok: 1996
  • Hodnocení na ČSFD: 56 %

3.    Beethoven

 Zpropadený veterinář provádí pokusy na zvířatech a pošle své podřízené, aby vykradli zverimex a přinesli mu nějaké psy. Malému štěňátku se však podaří uniknout a proklouznout do domu Newtonových. Malá Emily, její bratr Ted i třináctiletá Ryce se domnívají, že štěňátko je dárek od tatínka.

Dokonce i maminka tomu věří, dokud se otec nevrátí z práce a celý v údivu jim jejich teorii nevyvrátí. Právě tatínek rozhodne, že pes může v domě zůstat, pouze do té doby, než se o něj přihlásí pravý majitel. Štěňátko roste jako z vody a dostane jméno Beethoven. Situace se začne komplikovat, když veterinář zjistí, kde se štěně nachází…

  • Rok: 1992     
  • Hodnocení na ČSFD: 59 % 

 

4.    Osm statečných

 Jak již název filmu napovídá, zde se bude jednat o statečné psy. Tento film má příchuť dramatu a věřte, že se budete s napětím dívat od začátku až do konce. Pojednává totiž o polární expedici, která musí z důvodu prudké sněhové bouře skončit. Vědci společně s profesionálním průvodcem a s osmi tažnými psy opouštějí Antarktidu.

Z důvodu zachování života jsou nuceni své psy ponechat na místě, ale přislíbí jim, že se pro ně vrátí. Jak celá expedice nakonec dopadne? Shledají se všichni její členové? Zajímavostí je, že film Osm statečných předstihl i filmový hit Eragon.

  • Rok: 2006         
  • Hodnocení na ČSFD: 76 % 

 

5.    Bílý Tesák

Bílý tesák je téměř legendární film, který vypráví přátelství chlapce a vlka uprostřed nespoutané aljašské divočiny. Mladík se v nebezpečném údolí Yukonu ocitá za účelem najít zlato a splnit tak poslední přání svého umírajícího otce. Na této dobrodružné cestě se setká s novým přítelem, napůl vlkem, napůl psem – Bílým Tesákem.

  • Rok: 1991     
  • Hodnocení na ČSFD: 68 %

       kjh   

6.    Hačiko – příběh psa

Srdceryvný film Hačiko – příběh psa je natočen podle skutečné události. Hlavní roli zde hraje univerzitní profesor, který se ujme opuštěného psa. Velmi rychle mezi nimi vznikne silné pouto. Hačiko svého nového pána každý den doprovází na nádraží a odpoledne mu chodí naproti. Jeho milovaný páníček však náhle zemře, ale Hačika to nezastaví, a ještě dalších devět let stále chodí k nádraží naproti svému pánovi.

  • Rok: 2009     
  • Hodnocení na ČSFD: 86%    

  

7.    Marley a já

Marley a já je zábavný rodinný film, který pojednává o novomanželích Johnym a Jenny, kteří se přestěhují na slunnou Floridu. Svůj rodinný život zpečetí tak, že si pořídí štěňátko labradora Marleyho. Ten jim však život obrátí naruby, protože v něm dřímá doslova nezkrotitelná energie.

Stane se z něj padesátikilový parní stroj, který likviduje vše, co mu přijde na oči. Slintá po zdech, požírá květiny a polštáře, pije vodu ze záchodové mísy a mnoho dalších trampot. Kromě toho je ale Johnymu a Jenny neodlučitelným parťákem, který sleduje jejich životní proměny, úspěchy a prohry. Pomáhá jim svým živelným způsobem překonat všechny strasti života a učí je být nad věcí.

  • Rok: 2008  
  • Hodnocení na ČSFD: 76 %   

8.    Charlie: všichni pejskové jdou do nebe

Charlie je veselý příběh o pejskovi jménem Charlie, který je typickým frajírkem, pouličním vůdcem smečky a milovníkem fenek. Jenže i Charlie jednoho dne zemře a má se dostat do nebe. Tam se mu ale jako správnému „týpkovi“ nechce, protože se bojí nudy.

Proto přijme nabídku přímo od samotného Satana a zaprodá mu svou duši. Tím se dostane znovu na zemi, a navíc obdrží hodinky, které musí neustále tikat, jinak Charlie navždy propadne peklu. Tomu je to ale v tu chvíli jedno, protože myslí jen na svůj zábavný pouliční život. Ale…

  • Rok: 1989      
  • Hodnocení na ČSFD: 79 %    

 mhmb