Hry pro kočky přispívají k jejich duševní pohodě

Kočka je odjakživa lovec. Je stavěná k boji, má velmi silné reflexy, a proto se potřebuje neustále udržovat aktivní a své pudy procvičovat. Z toho důvodu je důležité, abyste se svojí kočkou pravidelně hráli hry pro kočky. V dnešní moderní době si s vaší šelmou můžete hrát nejen s hračkami, ale také existují hry pro kočky online, které jednoduše spustíte na tabletu.

Hry pro kočky 1

Proč hrát s kočkou hry pro kočky?

Většina koček, které žijí v bytech, mají sklony k nadváze nebo obezitě. To majitel může regulovat správným kvalitním krmením, s dostatečným obsahem minerálů a vysokým podílem masa. Ale krmivo není jediným předpokladem k ideální váze a spokojenosti kočky. Důležité je, aby měla vaše kočička dostatek pohybu a prožívala u vás aktivní spokojený život. To docílíte pouze tehdy, pokud se jí budete dostatečně věnovat a snažit se vymyslet pro ni zajímavé hry pro kočky.

Nedostatek pohybu, smutek a znudění kočky právě kompenzují jídlem a spánkem. Kočka, která nemá aktivní vyžití, je smutnější, apatická a unavenější. Pokud tedy své šelmě doma dopřejete dostatek zábavy, bude mnohem spokojenější a uvidíte, že se to odrazí i na jejím celkovém zdravotním stavu.

Samozřejmě, u koček žijících venku, je toto zcela jinak. Ty jsou ve svém přirozeném prostředí a dopřávají si aktivního pohybu podle svých potřeb.

Žije-li tedy kočka s vámi v bytě, dbejte na to, aby měla vždy dostatek aktivity a podnětů, které rozvíjejí její inteligenci a reflexy.

Nabízí se hned několik způsobů, jak může majitel pojmout hračky pro kočky. Samozřejmě, svoji kočičku můžete zabavit různými hračkami, jako je například velmi oblíbená Vibrační myš pro kočky, Tunel pro kočky, Škádlítko pro kočky a další skvělé hračky, které kočku zabaví na celé dny.

Další alternativou jsou pak hry pro kočky online, které může hrát přímo na tabletu nebo na PC.

Bouda pro kočku 6

Jaké jsou nejlepší hry pro kočky online?

Mezi nejoblíbenější online hry pro kočky patří například Game for Cats, ve které kočka sleduje laserový indikátor a packami ho loví. Po jeho ulovení uslyší výrazný tón, který signalizuje úspěšný lov. Na obrazovce se pak indikátor rozpustí do růžového obláčku. V následujícím dílu této hry se pak po obrazovce pohybuje myš, motýl nebo kočka. Princip hry je opět stejný. Packou chytá objekt, který se po ulovení následně rozpouští.

V jiné hře s názvem Paw me může kočka hrát po internetu i proti jiné kočce. Princip této hry je stejný, jako u předchozí Game for Cats. Rozdíl je ale v tom, že se po obrazovce pohybuje více objektů, které loví obě kočky, co proti sobě hrají.

Další oblíbenou hrou pro kočky je Crazy cat, která funguje opět na stejném principu. Vaše kočička v této hře loví motýly, myši nebo gekony. Zvířátka se postupně pohybují rychleji, což načítá vaší kočce vyšší skóre.

Zajímavou hrou pro kočičí umělce je také Cat Canvas. Hra je opět stejná, kočka loví myšku, která se pohybuje po obrazovce. Tím však také čmáře na pozadí hry a vytváří tak obraz. Toto dílo můžete navíc uložit a sdílet na sociálních sítích.

Některé hry pro kočky lze samozřejmě hrát i na pc, ale díky dotykové obrazovce je aplikace na tabletu pro kočky určitě lepší.

Hry pro kočky

Kde vlastně vznikly hry pro kočky na tabletu?

Mezi první firmy, které spustily hry pro kočky na tabletu, se řadí Friskies, která původní hry naprogramovala v HTML5. Tak je bylo možné spustit v libovolném prohlížeči, tedy i na iPadu nebo tabletu. Právě díky dotykovým obrazovkám na těchto zařízeních mají kočky přímou interakci s hrou, která je velmi silně motivuje k dalšímu hraní.

Hry pro kočky 2

Hry byly navrhovány zejména na základě ohlasů a reakcí přímo od koček. Podle toho se určily tvary objektů, barvy i typy pohybů. Zakladatelé však od počátku doporučují kočkám před hraním ostříhat drápky.

Pokud byste přece jenom raději chtěli s vaší kočkou vyzkoušet nějakou sportovní aktivitu, nabízí se například kočičí agility (Cat Agility). To je stejné jako psí agility. Kočka překonává překážky, za které je následně odměněna lákavým pamlskem.