Jak nejlépe připravit vašeho pejska a kočičku na strasti silvestrovské noci?

Konec roku je zvyklostí plný oslav, radostí i neřestí. Pro většinu z nás se jedná o zábavu, kdy oslavujeme konec roku a vstup do toho nového. Bohužel ne všichni z nás si to užívají tak, jak bychom chtěli. Každý rok řešíme dilema, jak před vírem oslav ubránit ty bezbranné. A kdo že tento den nemá rád? Ano, řeč je o našich čtyřnohých parťácích. Pokud hledáte přátelské rady, jak Nový rok přežít bez úhony, tak jste na tom správném místě. Teď je ta správná doba, kdy si o tomto říct něco víc.

Pokud plánujete bujaré silvestrovské oslavy, tak je téměř 100 %, že váš pejsek nebo kočička z toho nebudou mít radost.

petardy a kočky

Jaký pocit může vyvolat ohňostroj a petardy v pejskovi nebo kočce?

Ohňostroje, hluk a hlasitá hudba může změnit i toho nejodvážnějšího psa v ustrašené štěně. Pokud pes pociťuje strach, vzbuzuje se v něj přirozený instinkt, kdy si hledá úkryt. Proto je v tento den statisticky nejvíce zaznamenaných útěků. Pro psa se útěk stává jediným způsobem, jak od toho všeho uniknout.

Pokud jsme si vědomi, že tento den nemusí být pro našeho pejska nebo kočičku příliš komfortní, měli bychom tomu všemu předcházet a být na tento večer připraveni.

petardy

Níže naleznete několik rad, jak tento večer plný petard a ohňostrojů udělat příjemný jak pro vás, tak pro psa i kočku.

  1. Udělejte si dlouhou procházku

Je všeobecně známo, že když psa unavíte na dlouhé procházce, tak jsou utahaní a klidní. Měli bychom mu dát příležitost se pořádně vyběhat, aby pejsek večer usnul a my eliminovali stres, který ohňostroj může pejskovi způsobit.

  2. Uvnitř je bezpečno

Tento večer bychom měli psa instantně držet uvnitř místnosti a nepouštět ho moc na vzduch. Pokud hostujeme doma večírek a očekáváme, že to bude bujaré, měli bychom pejskovi nebo kočičce vyhradit samostatnou místnost, kde bude mít dostatek tekutin a granulí. V této místnosti by měli mít klid, aby se dokázali odprostit od strastí této noci.

  3. Snažíme se psa zabavit

Pes je od přírody velice zvědavý tvor, proto bychom měli co nejvíce zaujmout jeho pozornost. Můžeme jim pořídit novou hračku, na kterou pejsek zaměří veškerou svoji aktivitu. Pokud obdarujeme psa něčím novým, je mnohem méně pravděpodobné, že se bude starat o věci, co se dějí kolem něj.

  4. Dostatečný přísun tekutin a jídla

Vždy se ujistěte, že váš pes má přístup k vodě a jídlu. Nicméně, držte jeho každodenní rutiny; Váš pes by neměl mít pocit, že je něco jiného. Tímto způsobem se váš pes bude cítit uvolněnější a méně odhodlaný utéct, pokud má pocit strachu.

  5. Pozor na alkoholické nápoje

Pro psy a kočky se může stát vůně alkoholu lákavou. Pro psy a kočky se může stát alkohol osudným. Permanentně udržujte alkoholické nápoje od všech mazlíčků. Pokud se i přes veškerou snahu nepodaří tomuto aspektu vyvarovat, navštivte druhý den vašeho veterináře.

kočky a ohňostroj

Sedativa? 

Pokud víme, že pejsek nebo kočička jsou ze silvestrovské noci ve stresu, můžeme je uklidnit pomocí sedativ, pokus se však hodláte použít sedativa, poraďte se nejprve se svým veterinářem.

Pokud víte, že vašeho pejska nebo kočičku uklidňují všelijaké hračky, tak u nás na e-shopu Pet Amour jich máme nespočet, které vašeho mazlíčka zabaví.