Jak vybrat vhodné hračky pro štěně, aby ho bavily?

h 

Je to tady! Přivezli jste si domů štěně a vše se nyní ve vaší rodině točí jenom kolem tohoto rozkošného uzlíčku. Neděláte nic jiného, než že ho krmíte, hrajete si s ním a utíráte loužičky, a to vše navíc s tou největší radostí a láskou. Také ho jistě plánujete zahrnout hromadou hraček, aby se u vás zabavilo a co nejdříve si zvyklo. Před pořízením hraček pro štěně je dobré vědět, jaké hračky vybírat, aby splnily svůj účel.

Hračky pro štěňata pomáhají socializaci a zabaví je

Štěňata jsou mláďata jako každá jiná. Hru potřebují k socializaci, a zároveň se během ní učí komunikovat a utváří si svou pozici ve smečce. Během hry navíc vypotřebovávají nastřádanou energii, které mají samozřejmě velmi mnoho. Dalším benefitem je pohyb, který jim pomáhá posilovat pohybový aparát a svaly.

Při hře používají tlamičku, tlapky, ale také mozek. Tím, že si hrají a musí o hře přemýšlet, posilují celé tělo i svou mysl. Pes, kterému se od mala věnujete a hrajete s ním různé hry, bude mnohem vnímavější a chytřejší než pejsek, který od mala strádal a nikdo se mu nevěnoval. Právě proto jsou hračky pro psy skvělým způsobem, jak rozvíjet jejich inteligenci a zároveň je skvěle zabavit.

h1

Jaké hračky pro štěně vybrat? Kousací, přetahovací nebo plyšové?

Vybíráte-li zábavu pro štěně, berte v potaz, že se nejedná o dospělého psa. Podle toho k výběru přistupujte. Hračky pro štěňata nesmí být tvrdé ani příliš velké. Vhodné jsou měkčí kousací hračky pro štěně, na kterých si pes procvičí kousací svaly a dásně.

Ideálním parťákem na hraní pro vašeho čtyřnohého drobka jsou měkké plyšové hračky, které nepředstavují žádné riziko. Pes se o ně nemůže poranit, zároveň poslouží k ožužlávání, přetahování, a nakonec vašeho malého psího kamaráda ještě zahřejí během spánku. Plyšová hračka pro štěně zajistí mnoho hodin zábavy.

Dalším oblíbencem štěňat jsou pískací hračky, které se postarají o zájem štěněte na dlouhou dobu. Díky tomu, že vydávají různé zvuky, si je váš pes prostě zamiluje. Výborným zábavním prvkem jsou přetahovací hračky, které však zařaďte o několik měsíců později. Malé štěně má měkký chrup a v zápalu hry během přetahování by si jej mohlo poškodit.

V žádném košíku na hračky by neměly chybět také aportovací prvky. Aportování je zábava, kterou miluje většina psů. Samozřejmě, že štěňátko vám nebude ihned první den aportovat, ale můžete ho s touto činností postupně seznámit a uvidíte, že velmi brzy pochopí, že vám má míček donést – a také to za pamlsek s radostí udělá. Mezi oblíbené aportovací hračky pro psy patří různé míčky, létající talíře či přetahovací pletence.

 h2

Interaktivní hračky pro štěně zabaví vynalézavou hlavu

Interaktivní prvky pro štěně zabaví psíka vynalézavce a zabrání tak, aby páchal jiné neplechy. Lze je využívat u pejsků již od štěněcího věku a rozvíjet tak jeho zvídavost. Většinou se plní pamlsky, přičemž pejsek je hledá pomocí čichu a vymýšlí, jak se k nim dostat. Hru psa s interaktivní hračkou je zábavné sledovat. Sám pes se při hře pobaví a již se bude těšit na další kolo.

Interaktivní prvky jsou rozděleny do několika skupin podle obtížnosti. Při koupi volte zpočátku tu jednodušší variantu, poté obtížnost hlavolamu postupně zvyšujte. Tento typ hračky pes nesmí kousat.

Hledáte-li nezničitelné hračky pro psy, zaměřte se na materiál, ze kterého jsou vyrobené. Odolné materiály jsou nylon, guma, pryž či dřevo. Oblíbený a odolný je také latex.

 h3

Bezpečnost hraček je základ

Hračky pro štěně slouží zejména k zábavě a upevňování vztahu s páníčkem. Pejskovi také pomáhají překonat dobu, kdy je doma sám. Důležité je, aby byly také bezpečné. Pokud je vaše štěně dravec, který hračky doslova bezhlavě trhá, dejte hlavně pozor, aby nespolkl nebo nevdechl jednotlivé části. Vždy kupujte pomůcky určené skutečně pouze pro psy.

Pamatujte, že hra se štěňátkem by neměla na vašem každodenním rozvrhu chybět. Váš psí miláček se na ni již bude těšit a zábavné chvíle s vámi si bude užívat. Posílíte tak vzájemný vztah, a i vy strávíte krásné chvíle se svým čtyřnohým parťákem.

h4