Jak vyrobit škrabadlo a odpočívadlo pro kočku?

Jak vyrobit škrabadlo a odpočívadlo pro kočku?

Poohlížíte se po tom, kde pořídit škrabadlo pro kočky levně? Máte šikovné ruce a chuť do práce? Pak vám nic nebrání v tom, abyste se do jeho zhotovení pustili sami. Přinášíme vám jednoduchý návod, jak vyrobit velké kočičí škrabadlo svépomocí.

Než se pustíme do práce

Ještě než se do výroby škrabadla pustíte, musíte si udělat představu o tom, jak bude vypadat. Budou na něm různé prolézačky a kukaně na spaní nebo chcete jen čistě něco na škrábání? Potřebujete škrabadlo pro velké kočky? Pak bude nutné vymyslet velmi pevné ukotvení a také důkladně rozměřit velikost odpočívadel.

I levné škrabadlo pro kočku je důležité dát na vhodné místo. Pamatujte, že vaše společnice je ráda, když má přehled o dění.  Kočičí škrábadlo by tedy nemělo stát někde v koutě.

Co budeme potřebovat?

Na výrobu kočičího odpočívadla a škrabadla si přichystejte:

-        kmen ideálně z měkkého, ovocného stromu

-        nůž na sundání kůry

-        sisalový provaz

-        nastřelovací pistoli

-        lepidlo

-        spárovky na vyrobení odpočívadel a spodní desky

-        molitan a pevnou látku na potažení odpočívadel

-        šroubovák, vruty a další potřeby k ukotvení škrabadla a odpočívadel

Vyrábíme kočičí strom

Nejprve musíme vybraný kmen upravit do požadovaného tvaru, zbavit kůry a nechat ho důkladně vyschnout. Vysychání může trvat i měsíc.

Poté celý strom obmotáme sisalovým provazem. Je ideální, protože dobře uvolňuje vlákna a kočce se v něm nezasekávají drápky.

Ze spárovek připravíme desku na ukotvení stromu. Kmen k němu přiděláme vruty. Spodní deska může být očalouněná, aby ladila s odpočívadly, ale není to nutné.

Teď nás čeká vyrobit odpočívadel. Uřízneme spárovku požadovaného rozměru, nalepíme molitan a potáhneme látkou. Tu můžeme rovněž nalepit, nebo přichytit pomocí nastřelovací pistole. Odpočívadla připevníme k větvím.

Takto připravený strom důkladně ukotvíme, aby vydržel všechny kočičí hrátky. Konkrétně zde drží tak, že odpočívadla jsou přišroubovaná ke zdi. Umístíme na škrabadlo nezbytné hračky a můžeme ho kočce představit.

Škrabadlo pro kočku jako doplněk bytu

Jak vidíte, vyrobit škrabadlo pro kočky lze bez větší námahy i svépomocí. Pokud si na to ale netroufáte, nebo pokud stojíte o designové kousky, zakupte luxusní škrabadlo u nás. Stane se nejen nepostradatelným kočičím pomocníkem, ale i skvělým doplňkem interiéru.