Jména pro kočky– jak si poradit s výběrem?

Rozhodli jste se pořídit si kotě? Máte už ho dokonce vybrané a čekáte jen na to, až si ho budete moci od kočičí mámy odnést domů? Nebo chcete pomoci nějaké odložené kočičce z útulku? Gratulujeme, jistě se můžete těšit na mnoho společných zábavných okamžiků.  Ale ještě předtím musíte učinit důležité rozhodnutí – vybrat kočce to správné jméno.

Jak vybrat nejlepší kočičí jméno?

Možná máte od první chvíle jasno, jak se bude váš kočičí mazlík jmenovat. A možná naopak tápete, studujete kalendáře zvířecích jmen a nemůžete si vybrat. Pokud jste ten druhý případ, nespěchejte. Klidně počkejte, až s vámi bude kočka pár dní žít. To nejhezčí kočičí jméno k ní pak přijde samo. Odrazí se v něm její vzhled, povahové vlastnosti, zkrátka celá kočičí osobnost. Taková jména zvířátku pak sedí jako ulitá.

Ačkoli neexistují žádná pravidla pro výběr jména, několik doporučení vám dát můžeme. Volte takové, které je dobře zvučné a jednoduché. Pokud s vámi v domácnosti žije více zvířat, pak by měla jejich jména znít naprosto odlišně.

 

Nejoblíbenější jména pro kočku

Mezi nejoblíbenější a nejčastěji používaná kočičí (a kocouří) jména patří už mnoho let tato:

-        Micka

-        Mourek

-        Zrzek /Zrzka

-        Líza

-        Mikeš

-        Žofinka

-        Tlapka / Ťapka / Packa

-        Fousek

-        Modroočko

-        Čert / Čertice

-        Sněhulka

-        Damián

-        Gréta

Originální jména pro kočku

Při výběru jména se nemusíte ale držet při zemi. Zvolte si zkrátka takové, které vám i vaší kočičce bude sedět. Může být odvozeno od oblíbeného lidského jména, může to být jméno vašeho filmového hrdiny. Fantazii se meze nekladou, však se podívejte na tyto tipy: Prťavka, Tygr / Tygřík, Belmondo, Xena, Žížalka, Rychlík, Blesk, Sindibád, Enya, Leontýnka, Šplhoun a další.