Návštěva kočičí kavárny vás vrátí do pohody! Máme pro vás 5 tipů na oblíbené kavárny, kde nejde jen o kávu!

Zapomeňte na starosti a pomazlete se s kočkou, třeba v jedné z kočičích kaváren. Vaše nálada bude zase o chlup lepší, a to doslova! Vybrali jsme pro vás 5 oblíbených kočičích kaváren v českých městech, kde je středem pozornosti kočka, a ne káva, jak to obvykle bývá. I když ta je tam také dobrá! Proč byste měli kočičí kavárnu navštívit a kam zamířit se dozvíte právě teď!

Kočičí kavárna 1

Co je to kočičí kavárna a proč ji rozhodně navštívit

Trend kočičích kaváren údajně pochází z Japonska, kde dokonce existují i kavárny s jinými domácími zvířaty. Do Čech se však kočičí kavárny dostaly až v roce 2014 – a první z nich se pyšní jak jinak než Praha. Nyní můžeme kočičí kavárnu nalézt takřka po celé České republice, nejčastěji ve větších městech, jako je Brno, Ostrava, Olomouc, Plzeň, Liberec, ale i v Kroměříži, Pardubicích, Kladně, Písku, Jihlavě nebo Opavě.

Hlavním důvodem, proč se kočičí kavárny staly tolik oblíbené, je spojení dvou příjemných věcí – výborné kávy a času stráveného s kočkou. Dokonce i výzkumy potvrzují, že hlazení kočičí srsti (tedy i psí) působí pozitivně na naši psychiku, zklidňuje, uvolňuje a pomáhá zlepšit náladu. Takže pokud se po celém dnu cítíte mizerně nebo potřebujete na chvíli utéct z kanceláře o polední pauze, zamiřte si to rovnou za kočkami do kočičí kavárny.

Kočičí kavárna 1_1

Jak se ke kočičkám v kočičí kavárně chovat?

Kočky mají velmi silnou osobnost a každá je prakticky úplně jiná. Povaha kočky se navíc mění během dne, podle toho, na co má právě náladu. Ráno může být veselá a mazlivá, večer naopak spíš vyhledává svůj klid. A to je třeba respektovat i v kočičích kavárnách.

Každá taková kavárna má většinou speciálně proškolený nebo alespoň zkušený personál, který vám poradí, jak ke které kočičce přistupovat. Pamatujte však, že pokud se kočka nechce mazlit, dá vám to jasně najevo a vy byste to měli respektovat.

Nejvhodnější je, když se v kavárně pohodlně usadíte, objednáte si něco dobrého a počkáte, jaká kočka k vám sama přijde. Dejte jí čas, nechte ji, aby si vás očichala a lépe vás poznala. Poté jí můžete zkusit nabídnout nějakou hračku a uvidíte, jak bude reagovat. Pokud nebude jevit zájem, dejte ji prostor, ať vám sama ukáže, co by chtěla. Možná vám vyskočí na klín, uvelebí se a bude spokojeně vrnět. Nebo se vrátí do pelíšku a tam se zachumlá. Vždy platí, že v kavárně rozhoduje kočka, protože jste v jejím domově.

Pokud kočka mrská ocasem, vrčí a má nakrčené tělo, prostě nemá svůj den. Nechte ji být, nevšímejte si ji a počkejte, až k vám přijde jiná, která bude zrovna v lepší náladě.

Kočičí kavárna 1_2

Kavárna Kočičí Praha

Kavárna Kočičí je příjemným a sympatickým podnikem, který se nachází v centru Prahy. Brzy se ale bude stěhovat do nových prostor na Prahu 1. Dveře kavárny se poprvé otevřely již v roce 2014 a poměrně rychle si získala velkou oblibu. Patronkou kavárny je zpěvačka Míša Tomešová. O vaši spokojenost se zde kromě obsluhy bude starat 9 kočičích terapeutů. Kromě toho jsou tu pořádány různé akce a opravdu to zde žije!

Kočičí kavárna na Smíchově

Další kočičí kavárnu v Praze můžete navštívit na Smíchově, a stejně jako u předchozí kavárničky, i zde na vás čeká 9 mazlivých kočiček: Mazlík, Joevík, Bublinka, Fešák, Lajlinka, Štěstíčko, Flíček, Kvído a Zlatíčko. Pochutnat si můžete nejen na lahodné kávě Nespresso, ale také na domácích limonádách, polévkách, panini i dortících. A až se oteplí, můžete si užít posezení na zahrádce.

Kočičí kavárna Olomouc

V Olomouci určitě zavítejte do ulice Vídeňské, kde se na váš těší další parta kočiček, a to v kavárně CoffeeCat. Lidé si v této kavárně chválí krásné prostředí, výbornou kávu, příjemnou obsluhu a hlavně, zvědavé a milé kočičky. Kavárna si také zakládá na pestré nabídce zákusků, nápojů a dalších dobrot. Skvělé je, že kavárna nabízí možnost adopce kočky.

Kočičí kavárna 1_4

Caffé KOČIČÁRNA v Liberci

Catfé KOČIČÁRNA v Liberci je první libereckou kočičí kavárnou, která byla založena za účelem vytvoření místa plného pohody a pozitivní energie. A jak jinak takové místo vytvořit, než do něj posadit kočku a na stůl položit voňavou kávu! Tato kavárna navíc spojila síly se spolkem Šance zvířatům z.s., který pomáhá opuštěným, týraným nebo nechtěným pejskům a kočičkám. Všechny kočky v kavárně tedy pocházejí z tohoto spolku a je možné je adoptovat. No a těšit se můžete samozřejmě také na vynikající občerstvení v podobě cheescaků, cupcaků, cakepops, toustů, bagetek, koláčů, dezertů a na kvalitní kávu.

U Kočičích tlapek Kladno

Také v Kladně vyrostla v roce 2016 příjemná kočičí kavárna U Kočičích tlapek. I v této kavárně vám bude dělat společnost 9 přítulných kočiček, z toho 7 koček zachráněných. Kočičí tlapky spolupracují s Kočičím domovem Sluníčko, z.s. a také s útulkem Srdcem pro kočky, z.s. a společně pořádají různé charitativní akce. V kavárně si pochutnáte na mnoha dobrotách, od výborné kávy až po paniny, palačinky, dorty a zákusky.