Odčervení koček

Někomu se to může zdát jako nelehký úkol, ale vaše kočička vám bude opravdu vděčná. Odčervení paří do základních návyků a pravidel každého chovatele koček. Kočka a červy opravdu nejdou dohromady. Chcete vědět, jak se této nehezké potvůrky zbavit tak, aby se už nikdy neukázala? My vám poradíme

Proč je odčervení důležité

Nechceme trápit kočičku parazitem, který je nebezpečný jak pro ni tak také pro její okolí. A jak se vůbec takový červík dostane do kočičky? Kočka se může "nakazit" červem jednoduše stačí, když zakousne myš, ptáka nebo sní někde nějaké vajíčko a problém je na světe. Mladému koťátku pak může červa předat přes mateřské mléko, kde je cesta velice snadná.

O jakém se vlastně bavíme parazitovi?

Nejčastěji se jedná o:
- škrkavky
- tasemnice
- měchovce

Co za problémy mohou způsobit?

Nejčastěji se jedná o:
- ztráta hmotnosti
- zvracení
- kašel
- chudokrevnost
- ve výjimečných případech smrt

odčervení koček

 

Kdy je vhodné provést první odčervení

Jaká jsou pravidla pro první odčervení? Určitě by se nemělo čekat dlouho a nějak zvlášť to prodlužovat. Zpravidla se první odčervení provádí ve čtvrtém týdnu po narození, následně v šestém a třináctém týdnu. Měli bychom se také orientovat dle toho, zda máme kočku, která běžně chodí ven a která pobývá spíše doma. U kočky, která pobývá spíše venku bychom měli odčervovací kúru dělat minimálně jednou každé tři měsíce. U koček v domácnosti stačí odčervovat jednou za půl roku, tam pravidelnější odčervení není třeba. Bohužel odčervení nepůsobí tak dlouho jako například očkování a proto se musí provádět častěji. 

Jakým způsobem odčervení provádíme? 

První odčervení bychom určitě měli nechat na veterináři a sloužit pouze jako asistence. Součástí prvního odčervení bude i celková kontrola, zda je kotě zdravé. Pro následné odčervení není třeba již chodit k veterináři a stačí pouze zakoupit pastu či tablety aplikovat doma. 
Všichni ten fígl známe, tabletku ukryjeme do masa či jiné dobrůtky, kterou kočičku potěšíme. Pasty obsahují již určitou příchuť, takže stačí pouze aplikovat kočce do tlamy.

Odčervení koček (1)

 

Produkty na odčervení

Pasty:
- Caniverm pasta
- Banmint Pasta

 

Spot:
- Profender spot on kočka (to je spot na kůži, ale bere vnitřní parazity)
 

Tablety:
- Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
- Caniverm tablety
- Cestal cat
- Drontal pro kočky 2tb

Nepodceňujte péči o vaši kočičku, je důležité odčervení nezanedbávat. Pokud bude spokojená vaše kočky, tak budet i vy. Pokud se jedná o spokojenost kočičky, tak u nás na e-shopu Pet Amour nabízíme spoustu kočičích produktů, které vaši kočičku pohladí na duši.