Orientální kočky

Toužíte po domácnosti, kde je neustále živo? Chcete mít vedle sebe někoho, kdo bude vyžadovat Vaši pozornost 24 hodin denně? V tomto případě pro Vás bude orientální kočka tím pravým společníkem.

V ten nejvíc nevhodný moment, kdy ráno pospícháte do práce, Vás toto plemeno bude rušit při čištění zubů nebo před Vámi vyzkouší Vaši obuv, zda opravdu sedí. Přesně taková je orientální kočka hravá, milující a plná života. Každý den na Vás bude netrpělivě čekat u dveří, aby Vám mohla povyprávět její dnešní story, či pokud přijdete pozdě, bude to zrovna ona, co o Vás bude mít ten největší strach.

Orientální kočky mají atypický trojúhelníkový tvar hlavy a špičaté trojúhelníkové uši a dlouhé hubené tělo. Jsou vysoce inteligentní a nemají problém s procházkou na vodítku.

Siamská kočka

Tento druh se liší od orientálek pouze barvou srsti a barvou očí. Pokud se jedná o orientálku, tak ta je uměle vyšlechtěna křížením siamek s kočkami domácími. Původ siamek je obestřen tajemstvím, kdy se tvrdí, že předci těchto koček pochází zřejmě odněkud z Thajska.

Chov

Orientální kočka krátkosrstá nevyžaduje žádnou speciální péči. Česání kožíšku ji nevadí, naopak, bude Vám ležet na klíně a nechá se dlouho česat. Tento druh koček je schopný zvyknout si na vodu, takže občasná koupel také nebude v u těchto kočiček problém. Orientální kočka by však neměla dlouho zůstávat doma sama, měla by mít přístup k teplejšímu místu a ve svém okolí mít k dispozici dostatek hraček a prolézaček.

Cena

Cena Orientální kočky se většinou pohybuje mezi 5.000 – 10.000 Kč. Pokud se jedná o kočku výstavní, cena se může vyšplhat i přes horní hranici 10.000 Kč. Tento druh však patří k nejoblíbenějším a stále si získává více příznivců.

5 zajímavostí, které jste nevěděli

1)    Jsou hypoalergenní

Orientální kočka krátkosrstá je známá tím, že způsobuje téměř nulovou alergickou reakci u lidí, kteří trpí alergií na kočky.

2)    Nejchytřejší ze všech plemen

Pokud máme nějaký způsobem rozlišit chytrost u koček, není to vždy příliš jednoduché, ale mnozí říkají, že orientální kočka krátkosrstá patří jednoznačně mezi ty nejchytřejší.

3)    Zrozena být bavičem

Být středem pozornosti? U tohoto druhu žádný problém. Tyto kočky jsou vhodné pro aktivní a živou rodinu, protože společnost a Kočka orientální prostě jdou k sobě.

4)    Nespočet druhů

Pokud se jedné o Kočku orientální máte na výběr z několika druhů barev či kombinací. Říka se, že existuje až 300 kombinací těchto nádherných koček.

5)    Nejlepší přítel

Pokud toužíte po kočičce, která je v některých situacích spíše jako pes, a je Vám oddaná a zahrnuje Vás láskou, tak s Kočkou orientální nemůžete udělat chybu.

Jak už bylo řečeno, aktivita je dominantou těchto koček, proto pro Vás máme na výběr z těch nejlepších škrabadel pro kočku, prolézaček a hraček, které musí mít každá kočička doma.

Video ke shlédnutí o orientálních kočkách