Přípravky proti klíšťatům pro kočky a psy

Sezóna klíšťat je v plném proudu a vy se určitě ptáte, jak ochránit svého pejska nebo kočičku před invazí klíšťat či před krvelačnými blechami. Na trhu existuje široký sortiment přípravků, jak si ale vybrat ten správný a co nejšetrnější? Skvělou volbou je přírodní přípravek proti blechám a klíšťatům od firmy Ecopets. Pojďme se podívat, co nám přírodní antiparazitikům může nabídnout a jak se ještě chránit proti vnějším parazitům.

 Proti blechám 3

Kromě pravidelného odčervení a vakcinace by se měl každý majitel psa nebo kočky zaměřit na vhodnou ochranu před klíšťaty a blechami. Nejen, že tito malí tvorové vypadají děsivě, ale bohužel také přenáší mnoho vážných onemocnění, jako je například lymská borelióza, klíšťová encefalitida nebo babezióza. Proti těmto onemocněním lze domácího mazlíčka účinně chránit právě kvalitními přípravky. V dnešním článku se zaměříme na přírodní přípravky proti klíšťatům a blechám, které jsou bez chemie a zdraví šetrné.

Přírodní sérum Ecopets – šetrná ochrana proti klíšťatům a blechám

Pokud jste se rozhodli, že v boji proti klíšťatům půjdete přírodní cestou, ušetříte tak svého mazlíčka chemických látek, které neprospívají jeho zdraví. Právě naopak, mohou mít až negativní účinky na psí nebo kočičí organizmus. A protože jste se svým mazlíčkem v neustálém kontaktu, chemické látky obsažené v přípravcích pro zvířata negativně působí i na vás. 

Skvělým řešením jsou přírodní přípravky proti klíšťatům, které jsou bez chemie a obsahují prospěšné přírodní látky. Zbaví vašeho miláčka otravných parazitů, ale zároveň nezpůsobují žádné zdravotní potíže. Doporučují se do domácnosti s malými dětmi, protože neobsahují nic, co by mohlo dítěti ublížit.

 Proti blechám 2

Sérum proti blechám a klíšťatům Ecopets

Co tedy doporučujeme proti blechám a klíšťatům? Skvělé účinky mají přírodní antiparazitika Ecopets, která obsahují velké množství antiseptických esenciálních olejů a spolehlivě tak odpuzují hmyz a klíšťata u psů i koček. Právě díky přírodnímu složení jsou výborně snášena i tou nejcitlivější pokožkou a také doporučována jako přípravek proti klíšťatům pro štěňata.

 Proti blechám

Co sérum Ecopets obsahuje?

Vysokou účinnost séra Ecopets zajišťuje jojobový olej, který se snadno vstřebává do pokožky, dále esenciální oleje z tea tree, levandule a rozmarýnu, jež svou výraznou vůní odpuzují blechy, klíšťata, vši, roztoče, komáry i štěnice. Esenciální oleje navíc působí antisepticky a antibakteriálně, díky čemuž dokáží pomoci v hojení pokožky v případě pokousání hmyzem či u různých ranek a zánětů.

Aplikace přírodního séra proti blechám je snadná, stačí na začátku sezóny vetřít každý den kapku oleje za ouško psa nebo kočky. Přípravek se krásně vstřebá do kůže a po třech týdnech jej můžete aplikovat již pouze jednou až dvakrát týdně. Balení vám v případě dodržení aplikace vydrží po celou sezónu.

Sérum proti blechám a klíšťatům můžete zakoupit na našem e-shopu www.petamour.cz.

Chemické přípravky proti blechám a klíšťatům

Pokud jste se rozhodli vsadit spíše na chemii, na trhu si určitě vyberete z široké nabídky různých typů antiparazitálních přípravků, mezi které patří obojky proti klíšťatům pro psy i kočky, tablety, spreje proti klíšťatům nebo kapky za krk (spot on či pipety). Pojďme se podívat, jaká ochrana proti klíšťatům se nejčastěji používá.

Tablety proti klíšťatům

Novým způsobem ochrany před blechami a klíšťaty jsou tablety, které představují alternativu místo obojku nebo pipet. Tablety se snadno aplikují, jsou totiž ochucené a psovi je tak můžete podávat jako pamlsek. Také se nemusíte obávat špatné aplikace, jako tomu je například u pipet, nebo ztráty obojku. Váš čtyřnohý kamarád se navíc může bez omezení koupat. Tablety proti klíšťatům jsou většinou k dispozici u veterinárních lékařů.

 

Antiparazitární obojky

Obojky proti klíšťatům jsou jednou z nejčastějších variant ochrany proti vnějším parazitům. Většina z nich by měla být účinná po celou sezónu, ale je nutné brát v potaz koupání vašeho mazlíčka, které účinnost obojku snižuje. Vybírat můžete z celé škály obojků od různých značek. Jejich nevýhodou je výrazný zápach, který má právě za úkol odpuzovat otravný hmyz a klíšťata. Kvalitnější obojky by však měly být již bez zápachu. Antiparazitární obojky navíc obsahují velký podíl chemických látek, které se dostávají nejen do organizmu psa, ale také s nimi přicházíte do styku vy.

Obojek proti klíšťatům je také nutné pravidelně omývat v mýdlové vodě, abyste z něj odstranili mastný film a mohly se z něj nadále uvolňovat účinné látky. Ne každý pejsek nebo kočička obojek snesou, někteří vychytralejší mazlíčci si ho dokonce sundají nebo ho ztratí.

Spreje proti klíšťatům

Spreje se řadí ke krátkodobě působícím přípravkům, které je nutné aplikovat pravidelně, nebo po koupání, případně zmoknutí. Můžete jimi vystříkat i pelíšek či boudu zvířátka a ošetřit tak okolní prostředí od blech. Na trhu opět naleznete mnoho druhů a typů sprejů na blechy. Někteří pejsci nebo kočičky nemají rádi syčivý zvuk rozprašovače, v tom případě můžete místo spreje vyzkoušet šampon pro psy. Avšak, také se jedná o krátkodobé řešení.

Kapky proti klíšťatům (spot on, pipety)

Kapky proti klíšťatům patří mezi nejoblíbenější formu ochrany před parazity. Jsou vhodné pro ta zvířata, která nesnesou obojky, nebo máte sami strach, aby se s obojkem nezasekli či jej neztratili. Nevýhoda kapek či pipet spočívá v jejich krátké době účinnosti, která se pohybuje okolo 4 týdnů.

 Proti blechám 5

Při výběru vhodné pipety proti klíšťatům pro kočku si však vždy zjistěte, zda neobsahuje látky pro kočky toxické. Doporučujeme se vždy poradit s lékárníkem nebo veterinárním lékařem. Kapky se aplikují za krk mezi lopatky a je potřeba ohlídat, aby nedošlo k olízání. Psa nebo kočku nekoupejte bezprostředně před aplikací a alespoň dva dny po aplikaci.

Při výběru vhodné ochrany proti vnějším parazitům se zaměřte na konkrétní potřeby vašeho čtyřnohého kamaráda, výhody a nevýhody daného přípravku a možnosti použití. Pro psí i kočičí organizmus bude jistě šetrnější přírodní forma ochrany, která tělo zvířete nezatíží a ještě mu pozitivně přispěje ke zdraví.