Přírodní odčervení u koček a psů

Odčervení koček a psů patří k základní péči, kterou by měl každý majitel čtyřnohého mazlíčka provádět pravidelně. Správně provedeným odčervením (jinak také dehelmintizace) ochráníte svého psa a kočku před vnitřními parazity, a zabráníte přenosu na sebe i své děti. Dnešní přípravky na odčervení koček a psů však obsahují spoustu chemických látek, které neprospívají vám ani vašemu čtyřnohému kamarádovi. Vhodným řešením je přírodní odčervení, které je bez chemie a obsahuje čistě přírodní látky. Dopřejte své kočičce nebo pejskovi to nejlepší!

Přírodní odčervení

Hygienické podmínky před i po odčervení

Před samotným odčervením psa a kočky (i po něm) je nutné dodržovat základní zoohygienické podmínky chovu. Vnitřní parazité se velmi dobře množí právě ve špatných hygienických podmínkách, proto je vždy lepší samotná prevence a dodržování hlavních pravidel. Mezi ta patří zejména pravidelné odstraňování trusu zvířat a udržování čistoty v prostorách, kde se zvířata pohybují.

Dalším důležitým pravidlem je psa nebo kočku chovat v suchém a zpevněném výběhu (pokud nejsou chována přímo doma) a krmit kvalitním krmivem s vysokým obsahem důležitých látek. Domácí mazlíčci by měli být pravidelně očkováni a ošetřeni proti vnějším parazitům.

Odčervení psa a kočky má svůj důvod

Jistě se ptáte, proč provádět pravidelné odčervení psa nebo kočky? Hlavním důvodem jsou již zmínění vnitřní parazité, kteří mohou způsobovat v těle vašeho mazlíčka pořádnou neplechu. Nejen, že začerveného pejska trápí bolest, svědění a únava, ale mohou se u něj také rozvinout vážnější choroby a v nejhorším může dojít k přenosu parazitů na člověka.

Jak často provádět odčervení štěňat a koťat?

Je také nutné provádět odčervení štěňat a odčervení koťat, a to již v prvních čtrnácti dnech věku. Je u nich totiž zvýšený výskyt vnitřních parazitů, kteří jim mohou z důvodu snížené imunity ještě více uškodit. Odčervení štěňat i koťat provádíme odčervovací pastou a odčervujeme v intervalech 14 dnů a to až do věku tří měsíců. Poté odčervujeme každé tři měsíce a v dospělosti můžeme odčervovat po třech až šesti měsících.

Nejčastější parazité kočky a psa

Při odčervení organizmu psa nebo kočky je zbavujeme nejčastějších parazitů, ke kterým se řadí škrkavky, měchovci, trichinelóza či tasemnice psů a koček. Z toho důvodu je nutné mazlíčka odčervovat pravidelně. Můžeme použít tablety na odčervení psů nebo tablety na odčervení koček, ale šetrnějším řešením je odčervení přírodní cestou.

Přírodní odčervení 2

Přírodní odčervení Křemelina od Ecopets

Na trhu naleznete různé přípravky na odčervení psů a koček, může se jednat o tablety na odčervení, pasty na odčervení či spot-on, kapky nebo antiparazitické obojky. Většina těchto přípravků je však postavena na chemických látkách, které odstraňují nežádoucí parazity agresivní chemickou cestou. Tak se do těla vašeho čtyřnohého miláčka dostává chemie, která ho možná zbaví parazitů, ale může uškodit jeho zdraví. Tím, že se s pejskem mazlíte, nebo spí ve vaší posteli, se navíc chemie z těchto přípravků dostává i do vašeho organizmu.

Proto je vhodným řešením přírodní odčervení Ecopets Křemelina, které zbaví vašeho psa nebo kočku vnitřních parazitů a zároveň přispívá k dobrému zdravotnímu stavu vaše mazlíčka. Přírodní odčervení Křemelina má hned několik pozitivních účinků na zvířecí organizmus. Odstraňuje z těla škodlivé látky, zlepšuje kvalitu srsti a stav kůže a dokonce bojuje i proti blechám. Křemelina navíc zmírní či odstraní bolesti kloubů a sníží vysoký krevní tlak.

 Přírodní odčervení 3

Výhody přírodního odčervení Křemelina

  • Působí pozitivně na trávení a zajišťuje pravidelnou stolici
  • Pomůže proti zácpě, průjmu a čistí stěnu střeva od hlenů a plísní
  • Odstraňuje z těla škodlivin (těžké kovy, nežádoucí bakterie a endotoxiny)
  • Zlepšuje stav kůže, působí proti akné, vyrážkám a bradavicím
  • Hojí vředy, proleženiny, popáleniny a další poranění
  • Je skvělá na omrzliny, bodnutí hmyzem či kousnutí blechou

 

Chcete-li křemelinu využít na vnější použití a zbavit psa nebo kočku blech, či ji použít k hojení drobných poranění nebo kousnutí hmyzem, křemelinu jednoduše nasypte na srst a vetřete do kůže. Takto skvěle působí i proti blechám, které se udusí a ze srsti odpadnou. Tento způsob se doporučuje zejména u koček.

Křemelina Ecopets není pouhé odčervení pro psa nebo pro kočku, ale je skvělým přírodním pomocníkem na mnohé neduhy. Kromě výše zmíněných výhod vyrovnává hladinu cholesterolu, tlumí kašel a tonizuje dýchací cesty. Doplňuje minerální látky do pohybového aparátu a tím zvyšuje pružnost kloubu nebo zmírňuje projevy revmatizmu. Kromě toho podporuje růst kvalitní srsti a posiluje imunitu.

Jak užívat Křemelinu?

Malé kočičce nebo pejskovi podávejte 1 kávovou lžičku denně a to po tři týdny. U středního nebo velkého pejska se doporučuje 1 velká poléková lžíce denně a to opět po tři týdny. Vmíchejte ji do chutného žrádla. Kůru opakujte třikrát ročně.

Křemelina je ideálním přípravkem pro odčervení psů a koček, který v sobě navíc zahrnuje mnoho dalších benefitů. Doporučujeme ji každému majiteli čtyřnohého mazlíčka. Křemelinu Ecopets můžete zakoupit z pohodlí domova přímo na našem e-shopu www.petamour.cz.