Tipy, jak vybrat správné iglú pro kočky

Iglú pro kočky, domeček pro kočky nebo také kukaň pro kočku, i tak je možné nazvat boudičku pro domácího mazlíčka. Na trhu naleznete opravdu širokou nabídku pelíšků, do kterých se může vaše kočka schovat. Absolutní novinkou jsou také týpí pro psy a kočky, které nejen že vypadají zcela unikátně a mají moderní design, ale poskytnou vašemu čtyřnohému miláčkovi také příjemné útočiště. Podle čeho tedy takový úkryt vybírat a co naleznete v naší nabídce?

 Bouda pro kočku 7

Téměř každá kočka vyhledává k odpočinku klidné a tiché místo, nejlépe někde schované tak, aby o ní nikdo nevěděl. Díky tomu si může dopřát opravdu kvalitní spánek. Ačkoliv svoji kočku určitě často nacházíte v šatní skříni, v posteli, v krabici, pod dřezem nebo kdekoliv jinde, určitě to není zrovna ideální. Kočka potřebuje svůj osobní prostor a hlavně své vlastní místo, které bude již navždy patřit jenom jí. Místo, kde najde svůj klid, nikdo ji nebude vyhánět a nikomu tam nebude překážet.

Z toho důvodu se iglú a domečky pro kočky staly tolik oblíbenými. Využívají je kočky po celém světě a velice se jim i majitelům osvědčily. Kočka se v takovém domečku cítí bezpečně a může si konečně dopřát nerušený odpočinek. Jak ale vybrat správnou kukaň pro kočku tak, aby jí naprosto vyhovovala?

Jak vybrat domeček či iglú pro kočku?

Na trhu existuje mnoho druhů domečků pro kočky. Vybírat můžete mezi klasickými otevřenými pelíšky nebo mezi domečky, iglú, kukaněmi či týpí pro kočky. Kritéria vašeho výběru by pak měla být zejména velikost pelíšku, tvar pelíšku i například materiál.

Vybírat byste měli také podle povahy své kočky. Pokud víte, že je kočička opravdu spíš samotářská a ráda si někam zaleze a spinká, určitě bychom se nebáli volit spíš uzavřený pelíšek nebo týpí pelíšek, který přece jenom nabízí více otevřeného prostoru. Také pokud je ve vašem bytě chladněji nebo více hluku, uzavřený pelíšek bude ideální volbou. Kočička v něm najde vytoužený klid a navíc jí bude krásné teplíčko.

 Bouda pro kočku 6

Otevřené pelíšky pro kočky jsou naopak vhodné, pokud máte dostatečně vytopený byt a vypozorovali jste, že vaše kočka ráda sleduje dění domácnosti. Neschovává se do skříní ani do postele? Možná pro ni bude vhodnější klasický otevřený pelíšek, ze kterého na vás dobře uvidí.

Bouda pro kočku 5

Bouda či domeček pro kočku

Boudička pro kočku poskytuje vaší kočce ideální útočiště. Nalezne v ní klid, bezpečí i přítmí, které je tolik potřebné pro ničím nerušený spánek. Vybírat můžete z látkových nebo z dřevěných domečků. V naší nabídce naleznete domeček pro kočky značky Villa Timbered, který disponuje pratelnou podložkou. Boudy z naší nabídky nejsou určené jako venkovní.

 Bouda pro kočku

Iglú, kukaně a týpí pro kočky

Pokud se rozhodnete spíše pro týpí pelíšek, iglú či kukaň pro kočku, i zde je nabídka velmi pestrá. Na našem e-shopu naleznete krásné týpí pro psy i kočky, a to hned ve dvou barevných provedeních: šedá a béžová. Týpí je vyrobeno ze dřevěné konstrukce o výšce 68 cm a z BIO bavlny. Navíc je vystláno měkkým polštářem, který můžete prát. V týpí vaše kočka nalezne bezpečné útočiště, zároveň však bude mít dostatek prostoru. Toto týpí se stane jedinečným designovým prvkem ve vaší domácnosti.

 Boudy pro kočky 3

 

Originální kukaní pro kočky je také domeček pro kočky s potahem z eko kůže, který nabízíme ve třech barevných provedeních (černá, modrá a světle šedá). Součástí domečku je také měkoučký polštář. Pro ještě lepší komfort se na spodku domečku nachází podložka se snímatelným a pratelným potahem. Zde si vaše kočka nejen skvěle odpočine, ale nalezne úkryt pro nerušený spánek.

Boudy pro kočky 2

Kompromis mezi iglú a otevřeným pelíškem

Pokud byste rádi, aby vaše kočka mohla odpočívat v úkrytu, ale také si mohla lehnout někam, odkud na vás uvidí a vy na ni, zvolte odpočívadlo Kubu Tower pro kočky. Toto odpočívadlo je vyrobeno z přírodního ratanu ve světlé barvě. Bude se vyjímat ve vašem interiéru a skvěle jej designově doplní. Součástí odpočívadla jsou také měkké pratelné polštářky se snímatelným potahem. Až se kočka vyspí uvnitř odpočívadla, může si vylézt na „věž“ a užívat si výhledu na celou rodinu.

Bouda pro kočku 4_1

V naší nabídce naleznete iglú, domečky a pelíšky pro kočky pouze z kvalitního materiálu, snadno udržovatelné a v moderním stylovém designu.

Na co při výběru pelíšku pro kočku nezapomenout?

Zvolte vhodnou velikost

Při výběru pelíšku pro vaši kočku dbejte na to, aby byl dostatečně velký a kočka v něm měla dostatek prostoru. Ačkoliv se sama vejde do o mnoho menší krabice, její pelíšek by měl být dost prostorný tak, aby v něm nemusela být zkroucená.

Místo pro pelíšek

Tak a pelíšek je slavnostně doma. Nyní záleží na tom, kam ho umístíte. To velmi ovlivní to, jak se v něm vaše kočka bude cítit, a zda se do něj půjde uložit ke spánku. Domeček nebo boudičku tedy umístěte na klidné místo, nejlépe do rohu místnosti. Kočička by zde měla mít klid, ale zároveň by neměla být úplně oddělena od zbytku domácnosti. Ačkoliv si ráda pospí schovaná a o samotě, stejně tak potřebuje mít také přehled a vidět na svou rodinu.

Pokud máte doma ještě pejska, ideální bude, když pelíšek umístíte někam výš, kam na něj pejsek nedosáhne. Právě pro tyto případy je vždy lepší zvolit uzavřenou boudičku.

Na našem e-shopu www.Petamour.cz naleznete bohatou nabídku pelíšků, boudiček, iglú i kukaní pro kočičky a pejsky, ale také další potřeby pro vaše zvířecí miláčky. Podívejte se na náš jedinečný sortiment a novinky, které vám pravidelně přinášíme.