Užijte si léto se psem. Několik rad jak na to!

Léto je tu, teplota na teploměru stoupá přichází spoustu krásných slunečných dnů. Pokud přemýšlíte, co s Vaším pejskem podniknout a na co naopak dávat pozor, nezoufejte, nabídneme Vám několik tipů a Vy si léto opravdu bez starostí užijete.

 

Výlety, procházky

Výletům do města v parném počasí je lepší se vyhnout. Pejsek se zde nemá kde ochladit a všude okolo je rozpálený asfalt. Dopoledne nechávejte psa spíše ve stínu, volte kratší procházky a delší venčení ponechejte k večerním hodinám. Zajistěte pejskovi dostatek čerstvé vody, ale vyvarujte se vodě ledové (ta může pejskovi spíše uškodit!).

 pexels-shvets-production-8413799

Pitný režim, ochlazení

Nezapomínejte mít dostatek vody i s sebou na procházkách. Doporučujeme naší cestovní láhev, jejíž silikonový obal stačí jen ohnout a hned vykouzlíte skvělou misku! Vhodnou alternativou může být i PET láhev s vodou a skládací silikonová miska v zelené nebo tyrkysovém provedení nebo skládací miska ve tvaru listu, kterou snadnou připnete k jakékoliv tašce či batohu.

Vhodným ochlazením pro pejska může být i náš Curli postroj pro psy a kočky, který stačí jen namočit vodou a poskytne tak pejskovi dokonalé chlazení a prodyšnost. Postroj u nás naleznete v 12 barevných provedení a různých velikostech od XXXS až po XL.

 pexels-jack-geoghegan-1044056

Pravidlo pěti sekund!

Co je pravidlo 5 sekund? Rozpálený beton nebo asfalt není nebezpečný jen pro člověka, ale i pro Vašeho čtyřnoháče! Jeho bezpečnost můžete vyzkoušet následujícím pravidlem: Položte dlaň na povrch, pokud Vás ruka po 5 sekundách bude pálit, rozhodně se tomuto povrchu vyhněte!

Na rozpáleném asfaltu či dlažbě může docházet k vysušování tlapek a praskání polštářků – proto je vhodné mít v záloze balzám na tlapičky a suché čumáčky a pravidelně mazat! My pro Vás vybrali a otestovali skvělý přírodní balzám na tlapičky a čumáčky od českého výrobce EcoPets.

 pexels-engin-akyurt-1438798

Bezpečná jízda autem

Dlouhé cesty autem mohou být pro Vašeho čtyřnoháče velmi náročné. Nezapomínejte proto dělat častější zastávky a dodržujte pitný režim. Klimatizaci je vhodné nastavit tak, any rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou nebyl více než 7 °C. Psa neumisťujte na přední sedačku. Nejlépe do zadního prostoru ohraničeného mřížemi nebo na zadní sedačku. Pro umístění na zadní sedačku využívejte speciální postroje – doporučujeme Curli postroje, které optimálně rozloží díky svému tvaru váhu a pejsek se tak neškrtí a vhodné pásy.

 

Srst – stříhat nebo nestříhat?

Snáší ostříhaný pes lépe letní vedra než ten dlouhosrstý? Delší chlupy naopak napomáhají ochlazovat a udržovat tepelnou regulaci těla. Pokud pejska necháte ostříhat úplně na krátko na kůži, může mu hrozit přehřátí až úpal od sluníčka. Psí naháče nezapomínejte natírat opalovacími krémy s vysokým UV faktorem.

kkk